Femtastic @ Good For Nothing Stockholm

March 21st, 2014 18:00 → March 22nd, 2014 18:00

Venue
Beta, 5th floor, Saltmätargatan 9 (t-bana Rådmansgatan), Stockholm
View map

Been 'n' gone

This gig's over but check out the calendar for the next one.

--------VÄLKOMMEN TILL GOOD FOR NOTHING--------

Detta är en inbjudan till dig som vill stödja social förändring med just dina skills. Nu är det dags att accelerera grymma: FEMTASTIC

VAD ÄR GOOD FOR NOTHING

Good For Nothing (GFN) är en växande rörelse med 35 filialer världen över. GFN arrangerar intensiva och kreativa events för att utveckla och stärka upp entreprenörer med ett socialt / miljömässigt fokus.

Deltagarna på dessa events är do-ers, tänkare och kreatörer inom olika yrkesområden som samarbetar, utvecklar och ger input för att accelerera den sociala entreprenörens verksamhet. Ett GFN-event är också ett tillfälle att nätverka och utveckla sina kunskaper i en kreativ och soft miljö med musik, snacks och dricka.

FEMTASTIC / BRIEF & BEHOV /

Femtastic befinner sig i en expansionsfas där rörelsen ska utveckla två tydliga grenar, i form av ett bolag och en förening. Detta för att möta de möjligheter och visioner i kollektivet samt för marknaden. I små grupper kommer vi jobba med följande arbetsområden:

 • Kommunikation (strategiskt, visuellt och copy)

 • Affärsutveckling (organisation, planering, översikt, medlemmar, beslutmodeller)

 • Finansiering (strategi, sälj, budgetering)

 • Föreningsstruktur (medlemskap, system och samarbeten)

VAD ÄR FEMTASTIC

Femtastic är ett kollektiv för kvinnor inom urban musik. Femtastic har gjort sig ett namn i musikbranschen genom att förmedla kvalité, solidaritet, sammanhållning och har framgångsrikt promotat kvinnliga artister och djs i hela Sverige.

Vanessa Marko är grundare och driver Femtastic tillsammans med sin styrelse och praktikanter. Tillsammans verkar de för en strukturell förändring av musikbranschen genom att skapa scen och utrymme för kvinnor, samt inspirera unga tjejer att ta plats med sin konstform. Femtastic vill jobba gränsöverskridande med olika genre, organisationer och personer som står för samma värderingar, både nationellt och internationellt.

Tidigare projekt:

 • FATTA

 • Klubb Femtastic

 • KWAAI

 • Femtastic Camp

UPPLÄGG

Steg 1 : Du anmäler dig här på eventbrite http://gfnstockholm.eventbrite.com/

Steg 2 : Fredag 21 mars 18.00 - 20.30

Vi möts upp och kör en genomgång av Good For Nothings arbetssätt, vi lär känna Femtastic och deras brief. Vi delar in oss i arbetsgrupper och lär känna varandra. Under tiden bjuds det på mat, öl och musik. Femtastic har flera av sina personer på plats.

Steg 3 : Gå hem. ta en funderare. sov.

Steg 4 : Lördag 22 mars 09.30 - 18.00

Drop-in mellan 9:00 - 9:30 på lördag. Vi rekommenderar att du tar med dig det du behöver för att jobba, kanske bärbar dator, ritblock, kamera etc. Vi kommer att tillhandahålla mat, dryck och härlig stämning.

Steg 5 : KÖR! Det är upp till dig att komma på idéer för att driva Femtastics utveckling framåt utifrån den brief som givits dagen innan. Arbeta i grupp under dagen och hitta kreativa lösningar på de utmaningar som finns.

Personer från Femtastic är på plats och kommer att svara på frågor, braina idéer och jobba med er. Vi kommer "checka in" flera gånger i processen för att se att grupperna rör sig framåt och hjälpa till att lösa utmaningar på vägen.

Steg 6 : Presentera era kreativa lösningar på briefsen runt 17.00. Det kan vara något av detta; en ny digital profil, en ny sponsring-plan, ett organisationsverktyg, en film, nya pressbilder.

Steg 7 : Gå hem eller stanna kvar för mingel, debrief, musik och chill.

ANMÄLAN

Så om du är intresserad av att göra en skillnad med dina skills, nätverka, utvecklas och ge konstruktiva tips och råd till en feministisk organisation och musikrörelse som Femtastic - joina oss 21-22 mars. Anmälan: http://gfnstockholm.eventbrite.com/

Länkar:

www.femtastic.se

www.facebook.com/femtasticpage

www.twitter.com/klubb_femtastic

www.instagram.com/klubbfemtastic

www.soundcloud.com/femtastic

Thank you to our Friends

 • River

Who was there?

 • Susanne Winge
 • Andy Sontag
 • Yannick Porter